Ledarskap – Leda Individen

Boka utbildningen

  Genom att kryssa i den här rutan bekräftar du att du har läst och godkänner våra användarvillkor angående lagringen av uppgifterna som skickas in via detta formulär.:

  Datum: Alla dagar hela året.

  Tid: Gör den när det passar dig.

  Plats: Online

  Pris: 3 995 kr exkl. moms

  Målgrupp: Ny som chef + fördjupning och träning på utmanande vardagssituationer som coaching, feedback, utvecklingssamtal, lönesamtal

  Info: Du kan boka och genomföra utbildningen när det passar dig. Hela året, alla dagar, dygnet runt.

  Coachande förhållningssätt samt andra verktyg

  Beskrivning och innehåll:

  Ubildningen består av 4 kurser som alla innehåller både teori och praktik:

  1. Coachning Teori
   Här introduceras du till vad coachning och ett coachande förhållningssätt är, samt vilka verktyg du kan använda dig av. Här får du med dig:

   1. Vad syftet med coachning är
   2. Hur du får förtroendet att coacha andra
   3. Hur du coachar olika personligheter
   4. Hur du coachar medarbetaren i dennes utveckling
   5. Hur du inspirerar andra till att bli motiverade
   6. När fungerar coachning – hur ska du ge feedback?
   7. Bra coachande frågor
   8. Coachningstruktur för att nå framgång.
  2. Feedback och återkoppling Teori
   Konsten att ge feedback eller återkoppling är central för att vi ska utvecklas, förändra, förbättra, eller fortsätta göra det som vi gör bra. Här går vi igenom Best Practice för att ge – och ta emot – feedback. Innehåll:

   1. Feedbacktrappan
   2. Jag-budskap
   3. Situationsfeedback Praktik
    Här får du, helt riskfritt, träna på hur du ger coachande återkoppling/feedback. I ett realistiskt scenario får du hjälpa en chef med att coacha och ge återkoppling till sin medarbetare. Din uppgift är att hitta den bästa vägen och se konsekvenserna av de val du gör. Till din hjälp har du i din tur en coach som ger dig feedback på ditt beteende.
  3. Utvecklingssamtalet Teori och Praktik
   Utvecklingssamtalet är ett av dina viktigaste verktyg för att skapa resultat tillsammans med andra. Här får du med dig tips för vad du behöver tänka på före, under och efter utvecklingssamtalet. Här får du träna dina färdigheter i att hålla ett utvecklingssamtal. I ett realistiskt scenario kommer du att få möta och coacha medarbetaren Lisa. Din uppgift är att hitta bästa vägen och de val du gör får olika konsekvenser. Du får återkoppling av din coach som hjälp på vägen, när du behöver det.
  4. Lönesamtal Teori och Praktik
   Nyckeln för ett lönesamtal ligger i en tydlig löneprocess – där både medarbetare och chef känner sig trygga i vad som gäller och vilka mål och kriterier som ska vara uppfyllda. Innehåll: Lönepolicy och lönekriterier – checklistor för hur ni tar fram och arbetar med dessa. Grundläggande riktlinjer för lönesättning. Lönesamtalet, vad du behöver tänka på före, under och efter. Här får du träna dina färdigheter i ett simulerat lönesamtal med medarbetaren Lisa. Målet är att Lisa ska förstå varför lönen blev som den blev och att ni har en plan framåt. Din uppgift är att hitta bästa vägen och de val du gör får olika konsekvenser. Du kommer att få återkoppling av din coach som hjälp på vägen, när du behöver det.

  OBS! Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring. Om ni har ett kollektivavtal och uppfyller kraven har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden.

  Så här går det till: Du kommer efter bokning av denna kurs, få en länk till din mail på webbutbildningen. Det fina med webutbildning är att de inte behöver göras rakt av utan när man har en stund över.

  Till toppen